Kategorier
annonce

Sådan skaber du et funktionelt hjem – med italiensk inspiration

Drømmer du om et hjem, der tager dig mentalt til Italien, og som samtidig er funktionelt? Så er det heldigvis den perfekte kombination! En italiensk indretningsstil er nemlig i høj grad kendetegnet ved funktionalitet.

Her kan man være, leve og ånde! Sådan er det ikke ualmindeligt at tænke, når man står lige midt i en italiensk indrettet bolig. En sådan vil nemlig ofte være kendetegnet af masser af plads til selskabelige udfoldelser, elegant afslapning og ikke mindst et veludstyret køkken.

I det følgende får du masser af gode idéer til at indrette dig funktionelt og med inspiration fra det italienske. Klik her for at shoppe alt, hvad du har brug for, til boligdrømmen.

Køkkenet er alfa og omega

Det er svært at tænke på Italien uden at associere til solmodne tomater, frisk pasta og velduftende krydderurter. Der er da heller ikke nogen tvivl om, at køkkenet ofte spiller en væsentlig rolle i italienske boliger. Så hvis Italien skal komme til dig, bør du indrette dig med et veludstyret køkken.

Gå efter køkkenredskaber af høj kvalitet, og måske med et rustikt look. Det landlige køkken er nemlig stort i Italien, hvorfor du med fordel kan indrette dig efter denne tradition. En espressokande er selvfølgelig også fuldstændig uundværlig.

Plads til selskab

De varmere himmelstrøg er generelt kendt for at være en smule mere selskabeligt anlagt, end vi er i det kolde nord. Det ses blandt andet i indretningsstilen, hvor der ofte er afsat masser af plads til de selskabelige udfoldelser.

Således er der masser af plads om bordet, så familie, venner og spontane gæster kan tage plads. Det samme indretningstip kan du gøre brug af både ude og inde, så du kan have selskab i køkkenet og på terrassen. I stuen kan du placere en rummelig sofa, hvor mange kan slænge sig på én gang.

Lyse rum og smukke jordfarver

Det er skønt at leve og færdes i lyse rum. Italienske boliger er ofte udstyret med store vinduer, hvor masser af den gyldne sol kan komme ind. Gardinerne er ofte også tynde, så lyset kan komme igennem. Denne trend kan du også gøre brug af i din indretning, så du udnytter al det lys, du kan få.

Derudover kan du lade dig inspirere af de smukke og elegante jordfarver, der ofte kendetegner boligerne. Eksempelvis er den varme, gulbrune farve, “sienna”, en klassiker.