Kategorier
annonce

Fra sengetøj til gardiner: Sådan indretter du et soveværelse à la Italia

Det kan være temmelig varmt at sove sydpå, ikke mindst i de mest solrige måneder. Ikke desto mindre kan selve indretningen af soveværelset være uhyre inspirerende. Læs med her og få gode idéer til et soveværelse med italiensk inspiration, lige fra sengetøj til gardiner!

Kan du også lide at drømme dig til Italien? Måske drømmer du dig til grønne bakker og dale, måske til turkisblåt hav, eller måske drømmer du dig til en plads i skyggen under citrontræerne. Uanset hvad, kan drømmene blive endnu bedre med et lækkert indrettet soveværelse med italiensk inspiration.

Søvndyssende sengetøj i sienna

Sengen er det absolut vigtigste møbel i dit soveværelse, så det er selvfølgelig her, du skal starte dit indretningseventyr. På https://sengeguruen.dk/ finder du mange gode tilbud på skønne senge lige fra boxmadrasser til elevationssenge. Her finder du også alt det lækre tilbehør, du måtte behøve til din seng, heriblandt sengetøj.

I denne forbindelse kan du både tænke over farve og tekstur. Et oplagt farvevalg til sengetøjet er sienna, som er lidt af en italiensk klassiker. Den er opkaldt efter den italienske bystat og fås i mange smukke nuancer, der kan berige dit sengetøj.

Fra gulbrun til brændt rød

Sienna er i sagens natur et jordpigment, indeholdende jernoxid og manganoxid, og i sin naturlige farve er det gulbrunt. Den varme, gulbrune farve kaldes også for rå sienna, og den vil garanteret være et smukt indslag til din soveværelse.

Men du kan også tilføje sengetøj i brændt sienna, som er en rødbrun farve, der opstår, når jordpigmentet opvarmes. Der findes mange fantastiske farvetoner af både rå og brændt sienna, hvorfor du sagtens kan få en god håndfuld sengesæt i disse autentisk italienske nuancer.

Generelt vil jordfarver passe vidunderligt ind i det sydligt indrettede soveværelse, så du kan også kigge efter beige, gyldne nuancer, varm lergrå og mættede brune farver.

Silkebløde stoffer og kraftige teksturer

Teksturen på dit sengetøj har også betydning for, om det vækker italienske drømme. Det skal naturligvis være blødt og lækkert, eventuelt fremstillet i bomuld eller bambus. Men det kan også være, at du vil gå efter et lidt rustikt look, da dette ofte bringer tankerne sydpå. Måske kan du finde noget med markante teksturer eller syninger, der giver det helt rigtige indtryk. Et alternativ kan være at finde et sengetæppe med disse kvaliteter.

Luk verden ude og lyset ind med lette gardiner

Lys, lys og atter lys! Italien byder på masser af varmt sollys, og italienernes indretning inviterer ofte lyset indenfor. Her er gardinerne lette og luftige, så lyset ikke lukkes helt ude. Samtidig kan de være lange og flagrende og udgøre en væsentlig del af æstetikken. Du skal altså ikke holde dig tilbage, når det gælder valget af gardiner. Du kan med fordel investere i en rustik gardinstang og lange, overdådige stykker stof i smukke farver. Så kan verden lukkes ude og Italien lukkes ind.

Drøm dig til Italien på en god madras

Hvis dit drømmeland er Italien, vil du naturligvis gerne sove godt om natten. På den måde bliver du nemlig transporteret direkte til Amalfikysten, Toscana, eller hvor du nu drømmer dig hen. Det kræver en seng af en vis kvalitet, og ikke mindst en madras, der passer til dig og din vægt.

Det er vigtigt, at madrassens fasthed går op i en højere enhed med din krop, og hvad du vejer. Tommelfingerreglen er, at jo tungere du er, jo fastere skal madrassen også være. Det giver dig nemlig den ønskede support, komfort og ergonomi. Du kan med fordel få hjælp til at lave en liggetest, så du kan finde ud af, om din madras bør være medium fast, fast eller ekstra fast.

Du sover ekstra godt ved at toppe sengen af med en topmadras. Den kan nemlig optimere både komfort og hygiejne i sengen. Men den kan også bidrage til sengens langtidsholdbarhed, fordi madrassen nedenunder beskyttes. Derfor er en god madras og topmadras altså alfa og omega i soveværelset.

Madrasserne kan passende placeres i en seng af solid træ – eventuelt i en mørk, naturlig nuance. Det kan nemlig bidrage til det italienske strøg, du er på udkig efter.